ccLeaner Site Sahibi..!
Mesaj Sayısı : 406 Kayıt tarihi : 11/11/07
| Konu: Badem Çorbası Cuma Ocak 11, 2008 5:08 pm | |
| Malzemeler |
<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width=150 border=0><tr><td style="HEIGHT: 19px">Mutfak </TD> <td style="HEIGHT: 19px"></TD></TR> <tr><td style="HEIGHT: 19px">Zorluk </TD> <td style="HEIGHT: 19px">2</TD></TR> <tr><td>Süre </TD> <td>40 dk.</TD></TR> <tr><td>Kaç Kişilik </TD> <td>4</TD></TR> <tr><td>Yöntem </TD> <td></TD></TR></TABLE>
2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı süt 2 Su bardağı et suyu 1 Su bardağı dövülmüş toz badem 1 Adet yumurta sarısı 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı kırmızıbiber, Tuz Süslemek için : Badem
|
Hazırlanışı: |
- Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.
- Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
- Toz bademi ilave edin.
- Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
- 2 Su bardağı sütü ilave edin.
- Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.
- Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
- Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
- 1-2 Taşık kaynatın.
- Tencereyi ocaktan alın.
- Tencereyi ocaktan alın.
- Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın.
- Çorbanın üzerine gezdirin.
- Bademle süsleyip, servis yapın.
|
| |
|